Ansamblul Drumul Taberei

Ansamblul Drumul Taberei constituie o grupare de microraioane, de formă alungită, adiacentă la nord zonei industriale Militari, către care s-au prevăzut scurte străzi de legătură. Fiind lipsită de o arteră de penetrație dintr-o direcție principală, circulația majoră se îndreaptă către centrul orașului pe două ramuri ce se leagă în partea opusă printr-o largă curbă. Un centru cu caracter orășenesc este prevăzut în partea centrală a ansamblului, între cele două laturi.

Etapele ansamblului realizate pînă în prezent evidențiază evoluția din ultimii ani a gîndirii arhitecturale și a mijloacelor de execuție, constituind însăși prin aceasta un interesant document. Drumul Taberei este un ansamblu de mare anvergură; deși neterminat, el poate ilustra în mod pregnant modul cum se gîndește edificarea viitoare a cartierelor noi.

Teritoriul afectat viitorului ansamblu ocupă circa 450 ha și va cuprinde, în final, două cartiere cu 10 microraioane avînd aproximativ 41.000 apartamente, respectiv în jurul a 130.000 locuitori. Primele 4 microraioane realizate înseamnă peste 17.000 de apartamente și sînt prevăzute cu toate dotările social-culturale necesare

Institutul Proiect București – ianuarie, 1968

Un gând despre “Ansamblul Drumul Taberei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s